Zonneboiler Lage Zwaluwe

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Lage Zwaluwe? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van onze tool ontdek jij uitgebreide toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Lage Zwaluwe.

zonneboiler systeem installeren in 4926

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1100.
 • Een alledaags gezin in Drimmelen verbruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €70 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4926
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Lage Zwaluwe vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Lage Zwaluwe! Middels deze website vind je eenvoudig een erkende installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Drimmelen. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor een database met eerlijke installateurs in de regio. Hierna achterhaal jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na referenties en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan Sterkin, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze installatie wordt gebruikt voor warm tapwater en de centrale verwarming. De installatie wordt gevormd door een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Met name aantrekkelijk voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. dalende prijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Lage Zwaluwe. Deze oplossing kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. In juli 2024 kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Lage Zwaluwe variëren tussen €2925 en €3100, inclusief installeren. De installatie kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Verderop vind jij meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees jij voor een variatie aan gevallen de totaalprijs en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €65 per jaar (energieprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.500€40
100 liter2€2.850 – €3.075€75
200 liter2€3.150 – €3.850€140
300 liter3€4.550 – €5.000€175
zonneboiler-kopen-lage-zwaluwe

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee is het duidelijk naar wie de productinfo aangeleverd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel gas en stroomje op dit moment verbruikt. Geholpen door deze statistieken kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Huistypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Van belang zijn woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. U ontvangt z.s.m. een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Lage Zwaluwe (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie werd twee jaar geleden verbreed. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle apparaten die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €550 tot €1125. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Lage Zwaluwe

 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 2-200L), vermogen 1751 [KW], €1191 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc 16 bs 200 a label), vermogen 1716 [KW], €1167 subsidie.
 • Rivusol (Aquatel S300-6.0V), vermogen 2976 [KW], €2024 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiebiedt de gemeente Drimmelen soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.drimmelen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Lage Zwaluwe aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Lage Zwaluwe!

 • Een warmtepomp: wint warmte a.d.h.v. de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!