Zonneboiler Drimmelen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Drimmelen? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie komt tot stand door twee aspecten: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van onze website lees je handige raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Drimmelen.

zonneboiler systeem installeren in 4924

 • Een zonneboiler is een handige manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3400.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €750.
 • Een gemiddeld huishouden in Drimmelen stookt 1450 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 13%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €145 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4924
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Drimmelen vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Drimmelen! Middels de zonneboiler-vergelijker vind je eenvoudig een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Drimmelen. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met competente installatiebedrijven uit jouw provincie. Hieronder check je verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het buizensysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit product zorgt voor je tapwaterbehoefte en een warme woning. Dit duurzame product bestaat uit geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Met name toegepast door grotere huishoudens met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Drimmelen. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook moet je rekening houden met het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag zijn er constructies met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De geschatte kosten zonneboiler Drimmelen komen gemiddeld uit tussen €2750 en €4350, inclusief plaatsing. Dit duurzame product kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt lees je hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees jij voor een paar voorbeeldsituaties de kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat resulteert in €175 op jaarbasis (gasprijzen mei 2024). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.700€65
100 liter2€2.950 – €3.200€85
200 liter2€3.250 – €3.800€140
300 liter3€4.575 – €5.050€175
zonneboiler-kopen-drimmelen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de info verzonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit + gas het huis per jaar nodig heeft. Met deze data kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Het betreft woonoppervlak en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verzend het formulier. U ontvangt snel een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Drimmelen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid is recentelijk uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle apparaten op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €550 tot wel €1775. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Drimmelen

 • Rivusol (Aquatel S300-50T), vermogen 2294 [KW], €1560 subsidie.
 • Solvis (Solvis Fera 803 & Solvis Max 957), vermogen 2995 [KW], €2037 subsidie.
 • DOMA FLEX Allu (1,135×7,115m opdaksysteem), vermogen 3156 [KW], €2146 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Drimmelen mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.drimmelen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Drimmelen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een aangenaam warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Drimmelen!

 • Warmtepomp: wint energie a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente