Zonneboiler Zundert

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Zundert? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door 2 aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Aan de hand van onze vergelijker doorzoek je veelzijdige raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Zundert.

zonneboiler systeem installeren in 4881

 • Een zonneboiler is een ideale manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4200.
 • De subsidies lopen op tot €1450.
 • Een gemiddeld huishouden in Zundert verbruikt 1700 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 16%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €105 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4881
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Zundert vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Zundert! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl vind je zonder problemen een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Zundert. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met professionele installateurs uit de buurt. Bijgaand vind je verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan Sterkin, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. In dit scenario springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze duurzame installatie draagt zorg voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Dit systeem houdt in: een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Zundert. Dit systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Hedendaags zijn er systemen met een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Zundert liggen tussen de €2400 en €3450, inclusief installeren. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Als je iets verders scrollt lees je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor verscheide gevallen de kostprijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €95 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.500€40
100 liter2€2.825 – €3.100€90
200 liter2€3.175 – €3.975€125
300 liter3€4.550 – €5.350€170
zonneboiler-kopen-zundert

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor weten we naar wie de betreffende informatie verzonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas + elektra je op dit moment verbruikt. Middels deze informatie kan de expert een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Verstel details over uw huis. Bijvoorbeeld de grootte en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. U ontvangt snel een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Zundert (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling werd twee jaar geleden verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle merken die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €425 tot wel €1550. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zundert

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW 60T/S500L-1), vermogen 2866 [KW], €1949 subsidie.
 • Endusol (EnduFlexControl 800/90), vermogen 3485 [KW], €2370 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 1000L 3-24 HPC), vermogen 3762 [KW], €2558 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Zundert soms een extra tegemoetkoming. Zie www.zundert.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Zundert aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Zundert!

 • Een warmtepomp: genereert energie a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente