Zonneboiler Wernhout

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Wernhout? Middels een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van deze pagina bekijk jij omvangrijke details m.b.t. een zonneboiler kopen in Wernhout.

zonneboiler systeem installeren in 4884

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4800.
 • De subsidies lopen op tot €1400.
 • Een gemiddeld huishouden in Zundert verbruikt 1700 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 14%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €80 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4884
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Wernhout vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Wernhout! Door middel van onze tool tref je moeiteloos een vakbekwame installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Zundert. Of probeer Qbis.nl voor een overzicht met vakbekwame installatiebedrijven in je omgeving. Onderstaand vind jij verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om referenties en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld Solar Keymark, Sterkin, VCA, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. In de winter is de werking niet optimaal. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame product is er voor 2 zaken: warm tapwater en de verwarming van de woning. Dit duurzame systeem behelst zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Met name toepasbaar op grotere huizen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Wernhout. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens heb je ruimte nodig voor een voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment zijn er constructies met het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Wernhout liggen tussen de €2525 en €4200, met monteren & installeren. Dit duurzame product heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De investering kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de grootte van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check jij een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna lees je voor verschillende mogelijkheden de totaalprijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €75 per jaar (energieprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.500€65
100 liter2€2.750 – €3.200€90
200 liter2€3.275 – €3.950€145
300 liter3€4.400 – €5.350€195
zonneboiler-kopen-wernhout

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Het betreft adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie de specificaties aangeleverd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel stroom en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van deze gegevens kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Type huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. U ontvangt binnen een week een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Wernhout (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere consument die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle producten die benoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €400 tot €1600. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Wernhout

 • Eco2All (Eco2All 3xK88/2002Comfort/Eco-PSL 1000), vermogen 2680 [KW], €1822 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc23 bs 300 a label), vermogen 1467 [KW], €998 subsidie.
 • Rivusol (Aquatel S150-2.5V), vermogen 1159 [KW], €788 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Zundert wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Surf naar www.zundert.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Wernhout aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Wernhout!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met o.a. lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!