Zonneboiler Chaam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Chaam? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke systeem wordt opgebouwd door 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Via onze website bekijk jij bruikbare raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Chaam.

zonneboiler systeem installeren in 4861

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3500.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1550.
 • Een gemiddelde woning in Alphen-Chaam verbruikt 1800 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dit draait uit op een aantrekkelijke kostenbesparing tot €55 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4861
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3650 kWh
Gemiddelde energierekening€199,00

Een zonneboiler installateur in Chaam vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Chaam! Via onze tool ontdek je verrassend eenvoudig een competente installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Alphen-Chaam. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met professionele installatiebedrijven uit de buurt. In onderstaande box vind jij nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze installatie is toepasbaar voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval is de CV-brander nodig. Bovenal eenvoudig toe te passen voor grote woningen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Chaam. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens is er nog het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag zijn er systemen met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Chaam liggen tussen de €2475 en €3650, met montage. Dit systeem heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door het type zonnecollectors, de inhoud van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website check je een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees je voor een aantal voorbeeldsituaties de geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €105 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.650€70
100 liter2€2.800 – €3.100€100
200 liter2€3.150 – €3.925€130
300 liter3€4.525 – €5.150€185
zonneboiler-kopen-chaam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo komen wij erachter naar wie de specificaties verzonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel gas & elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Middels deze statistieken kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Wat belangrijk is zijn de grootte en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt zeer binnenkort een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Chaam (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is recent verhoogd. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle installaties die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €750 tot wel €1125. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Chaam

 • Ecodome (3×15 – 200.2), vermogen 3139 [KW], €2135 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus cpc 23 bs 160 a label), vermogen 1384 [KW], €941 subsidie.
 • Rivusol (Aquatel S250-40T), vermogen 2164 [KW], €1472 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Alphen-Chaam wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.alphen-chaam.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Chaam aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een aangenaam warm huis (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Chaam!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit onder andere de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!