Zonneboiler Galder

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Galder? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie wordt opgebouwd door twee zaken: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door middel van onze vergelijker vind je omvangrijke aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Galder.

zonneboiler systeem installeren in 4855

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3600.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €900.
 • Een doorsnee gezin in Alphen-Chaam gebruikt 1800 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 18%. Concreet: een interessante besparing van +/- €95 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4855
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3650 kWh
Gemiddelde energierekening€199,00

Een zonneboiler installateur in Galder vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Galder! D.m.v. deze website ontdek je verrassend eenvoudig een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Alphen-Chaam. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met betrouwbare installateurs uit de buurt. In de volgende paragraaf vind je nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op beoordelingen en certificering. Bekijk eens Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat voor warm tapwater. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit product regelt heet water in huis en de verwarming van de woning. Het product houdt in: een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten vult de CV-brander het gat op. Met name relevant voor grotere huizen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Galder. Dit apparaat is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder heb je ruimte nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Galder komen gemiddeld uit tussen €2950 en €3550, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, het volume van het buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Op deze pagina ontdek je uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref jij voor verschillende voorbeelden de kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is plus minus €75 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.675€60
100 liter2€2.925 – €3.025€80
200 liter2€3.150 – €3.925€130
300 liter3€4.575 – €5.150€165
zonneboiler-kopen-galder

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo weten we naar wie verdere info verstuurd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel gas + stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze gegevens kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningtypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. U ontvangt zo spoedig mogelijk een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Galder (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle artikelen die daarin genoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €525 tot wel €1200. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Galder

 • Vaillant (VPS 1500 VPM 20 2 x VFK 155 H), vermogen 2058 [KW], €1399 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (zeus 2 cpc9 bs120 a label), vermogen 1085 [KW], €738 subsidie.
 • Rivusol (Aquatel S150-20T), vermogen 1465 [KW], €996 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Alphen-Chaam een groene lening of kleine subsidie. Check www.alphen-chaam.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Galder aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Galder!

 • De warmtepomp: wint energie uit o.a. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!