Zonneboiler Alphen-Chaam

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Alphen-Chaam? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Geholpen door deze pagina tref jij omvangrijke details die helpen bij een zonneboiler kopen in Alphen-Chaam.

zonneboiler systeem installeren in 4861

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4100.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1050.
 • Een alledaags huishouden in Alphen-Chaam gebruikt 1800 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Dit houdt in een forse besparing van wel €115 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4861
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3650 kWh
Gemiddelde energierekening€199,00

Een zonneboiler installateur in Alphen-Chaam vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Alphen-Chaam! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker vind je zonder problemen een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Alphen-Chaam. Of check kvinl.nl voor een database met competente installatiebedrijven in de buurt. Bijgaand lees je nog wat adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na recensies en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Middels het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem kan gebruikt worden voor jouw sanitaire water en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame systeem wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. In de basis eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Alphen-Chaam. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard moet je rekening houden met het voorraadvat voor heet water (buffervat). Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er systemen met het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De recente kosten zonneboiler Alphen-Chaam variëren tussen €2700 en €4100, met montage. Dit duurzame product gaat normaal gesproken mee voor plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs komt tot stand door de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Verderop vind je een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor meerdere scenario’sde kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €95 per jaar (gasprijzen mei 2024). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.650€60
100 liter2€2.850 – €3.025€80
200 liter2€3.275 – €3.875€125
300 liter3€4.500 – €5.100€170
zonneboiler-kopen-alphen-chaam

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zo is het helder naar wie de betreffende informatie aangeleverd zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel gas en stroomer op het adres wordt gebruikt. Geholpen door deze data kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Het betreft woonoppervlak en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur het formulier. Jij krijgt snel een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Alphen-Chaam (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle systemen die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €525 tot €1425. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Alphen-Chaam

 • Dutch Solar Systems (ZB400TX 7,11), vermogen 3246 [KW], €2207 subsidie.
 • Solvis (2x Solvis Luna 304 & Solvis Max 457), vermogen 2496 [KW], €1697 subsidie.
 • Solmax (400-4f-slm), vermogen 3204 [KW], €2179 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Alphen-Chaam mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.alphen-chaam.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Alphen-Chaam aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Alphen-Chaam!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit bijv. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente