Zonneboiler Rucphen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Rucphen? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door 2 aspecten: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels onze vergelijker vind jij uitgebreide informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Rucphen.

zonneboiler systeem installeren in 4715

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4400.
 • Subsidies lopen op tot wel €1450.
 • Een gemiddelde woning in Rucphen stookt 1730 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 19%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €50 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcode4715
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Rucphen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Rucphen! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl tref je snel een competente installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Rucphen. Of benader de website Qbis.nl voor informatie over betrouwbare installatiebedrijven uit de buurt. Hierna check je een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder interessant voor grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families die veel warm water gebruiken. Wegens dalende prijzen, RVO subsidie, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Rucphen. Deze oplossing rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Rucphen zitten gemiddeld tussen €2775 en €4050, met installatie. Dit systeem heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het tarief wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop tref jij een gedetailleerde omschrijving.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees je voor enkele gevallen de geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €160 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.675€70
100 liter2€2.825 – €3.150€85
200 liter2€3.100 – €3.850€135
300 liter3€4.475 – €5.000€160
zonneboiler-kopen-rucphen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Denk aan adres en contactgegevens. Daarmee is het helder naar wie de info verzonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit & gas de woning per jaar verbruikt. Op basis van deze gegevens kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Je ontvangt binnen een week een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Rucphen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze werd twee jaar geleden verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die beschreven staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €850 tot €1450. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Rucphen

 • Burg Spitzentechnologie (Pro 3000 SBS300 TW), vermogen 1089 [KW], €741 subsidie.
 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-4 + KER800), vermogen 2848 [KW], €1937 subsidie.
 • DAXX (1×20 + 300L tank uit PASHW010 300LD(E)), vermogen 1741 [KW], €1184 subsidie.

Naast de landelijke subsidie biedt de gemeente Rucphen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.rucphen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Rucphen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Rucphen!

 • De warmtepomp: onttrekt energie door gebruik te maken van ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met bijv. industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente