Zonneboiler Zegge

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Zegge? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem bestaat uit 2 aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Dankzij onze tool ontdek je bruikbare details die helpen bij een zonneboiler kopen in Zegge.

zonneboiler systeem installeren in 4735

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3400.
 • Subsidies lopen op tot wel €1550.
 • Een gemiddelde woning in Rucphen verbruikt 1730 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €80 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcode4735
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in Zegge vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Zegge! Dankzij deze website tref je gemakkelijk een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Rucphen. Of probeer de website kvinl.nl voor actuele overzichten met goede installateurs uit jouw provincie. Verderop lees je nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze duurzame installatie is toepasbaar voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Het systeem heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan vult de CV-brander het gat op. In de basis toegepast door grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Zegge. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens hebben we nog een voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er constructies met het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Zegge fluctueren tussen de €2575 en €3000, inclusief installeren. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. In het volgende kopje ontdek jij meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk jij voor verscheide situatiesde geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €165 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatCollectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.675€55
100 liter2€2.750 – €3.175€75
200 liter2€3.250 – €3.975€120
300 liter3€4.500 – €5.250€170
zonneboiler-kopen-zegge

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor weten we naar wie verdere info verstuurd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om te weten hoeveel stroom & gas het huis per jaar nodig heeft. Via het verbruik kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Soort woning

  Beschrijf de woning. Denk aan woonoppervlak en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt binnen een week een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Zegge (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling is in 2017 verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met daarin alle modellen. Alle merken die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €550 tot wel €1750. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zegge

 • Vaillant (VPS 800 VPM 20 3 x VFK 155 V), vermogen 3262 [KW], €2218 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 4-ZO500L), vermogen 3325 [KW], €2261 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES 248), vermogen 2022 [KW], €1375 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Rucphen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.rucphen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Zegge aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Zegge!

 • Een warmtepomp: wint energie uit onder andere de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!