Zonneboiler Oudenbosch

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Oudenbosch? Middels een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product wordt gevormd door twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl bekijk je handige info m.b.t. een zonneboiler kopen in Oudenbosch.

zonneboiler systeem installeren in 4731

 • Een zonneboiler is perfect om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1350.
 • Een gemiddelde woning in Halderberge gebruikt 1520 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 17%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €90 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHalderberge
Postcode4731
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Oudenbosch vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Oudenbosch! Door gebruik te maken van onze tool check je eenvoudig een erkende installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het speciale Energieloket van de gemeente Halderberge. Of ga naar kvinl.nl voor informatie over geschikte installatiebedrijven in je omgeving. Verderop lees jij belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze duurzame installatie voorziet in je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Het product heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name een rendabele oplossing voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Dankzij dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Oudenbosch. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Oudenbosch schommelen tussen de €2675 en €3450, met installatie inclusief. Het product gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje vind je hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek je voor velerlei scenario’sde totaalprijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €55 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.700€70
100 liter2€2.950 – €3.075€80
200 liter2€3.225 – €3.825€125
300 liter3€4.475 – €5.050€155
zonneboiler-kopen-oudenbosch

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier weten we naar wie de productinfo toegezonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om onderzoek te doen naar hoeveel stroom + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Geholpen door deze data kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Omschrijf uw woning. Wat belangrijk is zijn de inhoud en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke andere systemen beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt binnen een week een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Oudenbosch (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling is 2 jaar geleden verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle producten die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €400 tot wel €1650. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Oudenbosch

 • Vaillant (VPS 800 VPM 20 3 x VFK 155 H), vermogen 3233 [KW], €2198 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 5-ZO400L), vermogen 342 [KW], €2326 subsidie.
 • 123-Kaminofen (1CPC18+ESRS 200L), vermogen 1434 [KW], €975 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Halderberge mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.halderberge.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Oudenbosch aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Oudenbosch!

 • Een warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!