Zonneboiler Wouwse Plantage

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Wouwse Plantage? Middels een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker doorzoek jij omvangrijke raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Wouwse Plantage.

zonneboiler systeem installeren in 4725

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3100.
 • Subsidies lopen op tot wel €1000.
 • Een alledaags gezin in Roosendaal gebruikt 1360 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 18%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €55 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRoosendaal
Postcode4725
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Wouwse Plantage vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een geschikte zonneboiler installateur in Wouwse Plantage! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl vind je eenvoudig een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Roosendaal. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met professionele installatiebedrijven in je omgeving. In de volgende paragraaf check je enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Bekijk ook klantervaringen en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het product is er voor 2 zaken: heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan springt de CV-brander bij. Voornamelijk toegepast door grotere huishoudens met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage winkelprijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Wouwse Plantage. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er structuren met een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Wouwse Plantage liggen tussen de €2475 en €3400, met montage. Dit duurzame product hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek jij meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref je voor verschillende voorbeeldsituaties de kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €110 per jaar (gasprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Vat inhoudCollectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.500€45
100 liter2€2.750 – €3.075€80
200 liter2€3.175 – €3.825€145
300 liter3€4.450 – €5.350€190
zonneboiler-kopen-wouwse-plantage

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig weten we naar wie de benodigde info verstuurd zal worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van deze informatie kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Verstel details over uw huis. Bijvoorbeeld de omvang en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Wouwse Plantage (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit is twee jaar geleden verder verhoogd. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €475 tot €1000. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Wouwse Plantage

 • Vaillant (VPS 500 VPM 20 3 x VFK 155 V), vermogen 3193 [KW], €2171 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 5-ZO300L), vermogen 3396 [KW], €2309 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus 3x VFK155 V + VMs8 + VIHS2 250/4B), vermogen 307 [KW], €2088 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Roosendaal een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.roosendaal.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Wouwse Plantage aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Wouwse Plantage!

 • De warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!