Zonneboiler St. Willebrord

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in St. Willebrord? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt circa 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door 2 delen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. D.m.v. onze vergelijker bekijk jij veelzijdige details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in St. Willebrord.

zonneboiler systeem installeren in 4711

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1600.
 • Een standaard woning in Rucphen verbruikt 1730 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 10%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €110 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteRucphen
Postcode4711
Netnummer0165 (+31165)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3730 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Een zonneboiler installateur in St. Willebrord vergelijken

Het belangrijkste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een competente zonneboiler installateur in St. Willebrord! Met behulp van deze pagina bekijk je eenvoudig een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Rucphen. Of check de website Qbis.nl voor lijstjes met vakbekwame installateurs uit de gemeente. Hieronder tref jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op beoordelingen en relevante keurmerken. Bekijk eens VCA, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Via de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit systeem draagt zorg voor het warme water en de verwarming van de woning. Het systeem wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats relevant voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Als gevolg van dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in St. Willebrord. Deze setup rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop is er nog het voorraadvat voor warm water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In juni 2024 kan men ook kiezen voor een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler St. Willebrord variëren tussen €2675 en €4500, met installatie. Dit duurzame systeem heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Als je iets verders scrollt check je uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema check je voor meerdere scenario’sde kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €155 per jaar (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.675€65
100 liter2€2.950 – €3.200€100
200 liter2€3.250 – €3.975€115
300 liter3€4.425 – €5.200€185
zonneboiler-kopen-st-willebrord

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de productinfo aangeleverd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Via deze info kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in St. Willebrord (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd in 2017 verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle modellen die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €975 tot €1225. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in St. Willebrord

 • Vaillant (VPS 300 VPM 20 3 x VFK 155 H), vermogen 3081 [KW], €2095 subsidie.
 • Zizon (BlueArc 2-ZO200L), vermogen 1852 [KW], €1259 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus VFK140/2VD + VMS8D + VIHS2 250/4B), vermogen 1485 [KW], €1010 subsidie.

Naast de landelijke subsidie levert de gemeente Rucphen mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.rucphen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte St. Willebrord aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor een (CV) warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in St. Willebrord!

 • Warmtepomp: genereert energie door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!