Zonneboiler Stavenisse

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Stavenisse? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door twee toepassingen: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek jij waardevolle aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Stavenisse.

zonneboiler systeem installeren in 4696

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4400.
 • Subsidies lopen op tot wel €1400.
 • Een alledaags gezin in Tholen gebruikt 1310 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 10%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €50 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4696
Netnummer0166 (+31166)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Stavenisse vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Stavenisse! D.m.v. deze pagina vind je probleemloos een goede installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Tholen. Of surf naar de website kvinl.nl voor een overzicht met eerlijke installateurs in de buurt. Hieronder lees jij verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze installatie is er voor 2 zaken: jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem houdt in: een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval is de CV-brander nodig. In de eerste plaats interessant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Stavenisse. Dit systeem is goed te combineren met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook is er nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Hedendaags zijn er installaties met het buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Stavenisse fluctueren tussen de €2500 en €4200, met montage. Dit duurzame systeem heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Hierna check jij uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna ontdek je voor verschillende mogelijkheden de investering en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €180 per jaar (energieprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.550€55
100 liter2€2.925 – €3.200€95
200 liter2€3.300 – €3.800€120
300 liter3€4.525 – €5.150€150
zonneboiler-kopen-stavenisse

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie verdere info verzonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om te weten hoeveel stroom & gas de woning per jaar verbruikt. Op basis van het energieverbruik kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Definieer uw woning eigenschappen. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en staat van isolatie. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Jij krijgt zeer binnenkort een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Stavenisse (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 verder verhoogd. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle producten die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €900 tot wel €1275. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Stavenisse

 • SolarTech International B.V. (E-dak 10-HT300), vermogen 564 [KW], €384 subsidie.
 • Ravensberger (Zeus CPC 23 + CPC 21 + 800l), vermogen 2904 [KW], €1975 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK140/2D + VMS8D + VIHSI 150/4B), vermogen 2000 [KW], €1360 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Tholen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.tholen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Stavenisse aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Stavenisse!

 • Warmtepomp: genereert warmte a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door bijv. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!