Zonneboiler Tholen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Tholen? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart circa 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem kent 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Aan de hand van deze website check jij veelzijdige details m.b.t. een zonneboiler kopen in Tholen.

zonneboiler systeem installeren in 4691

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1900.
 • Een alledaags huishouden in Tholen verbruikt 1310 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 14%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €120 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4691
Netnummer0166 (+31166)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Tholen vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Tholen! Door gebruik te maken van onze vergelijker bekijk je verrassend eenvoudig een goede installateur in jouw eigen regio. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Tholen. Of check echteinstallateur.nl voor een schema met eerlijke installateurs uit jullie streek. Hieronder achterhaal jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een speciale zonneboiler + HR-ketel. De installatie draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment is de CV-brander nodig. In de eerste plaats toepasbaar op bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. lagere prijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Tholen. De (zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Tholen komen gemiddeld uit tussen €2750 en €3250, inclusief plaatsing. Deze installatie heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Hierna check jij uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna vind je voor meerdere voorbeelden de investering en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €70 per jaar (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.700€60
100 liter2€2.775 – €3.150€105
200 liter2€3.100 – €3.925€145
300 liter3€4.475 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-tholen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig weten we naar wie de informatie toegezonden mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel gas en stroomer verbruikt wordt. Geholpen door deze info kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Verstel details over uw huis. Het betreft woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. U krijgt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Tholen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling werd twee jaar geleden extra gestimuleerd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle installaties die benoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €825 tot €1200. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Tholen

 • Sonnenkraft (Compact E 500L 5x SCE202-M), vermogen 2889 [KW], €1965 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 250 PAWT), vermogen 1485 [KW], €1010 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 400 + VMS 70 + 3x VFK 155 H), vermogen 3069 [KW], €2087 subsidie.

In aanvulling op de landelijke subsidie verstrekt de gemeente Tholen mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.tholen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Tholen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Tholen!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte via de directe omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente