Zonneboiler Sint-Maartensdijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Sint-Maartensdijk? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame product wordt opgebouwd door 2 delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels onze vergelijker tref je toepasbare adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Sint-Maartensdijk.

zonneboiler systeem installeren in 4695

 • Een zonneboiler is een populaire manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1300.
 • Een gemiddelde woning in Tholen verbruikt 1310 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Dit houdt in een forse besparing van wel €100 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4695
Netnummer0166 (+31166)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Sint-Maartensdijk vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Sint-Maartensdijk! Met behulp van onze website vind je moeiteloos een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Tholen. Of ga naar de website kvinl.nl voor een overzicht met betrouwbare installatiebedrijven in de regio. In de volgende paragraaf check jij verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Check ook op klantervaringen en certificering. Bekijk eens Zonnekeur, Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product draagt zorg voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment springt de CV-brander bij. Bovenal toegepast door grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Door dalende prijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Sint-Maartensdijk. Deze installatie is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast moet je rekening houden met een warm-water buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Sint-Maartensdijk vinden we terug ergens tussen de €2875 en €3100, met monteren & installeren. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door het soort zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt tref jij hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor een variatie aan mogelijkheden de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €110 per jaar (gasprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.675€40
100 liter2€2.850 – €3.200€105
200 liter2€3.100 – €3.975€135
300 liter3€4.400 – €5.300€180
zonneboiler-kopen-sint-maartensdijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de informatie toegezonden kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel gas en elektriciteit er verbruikt wordt. Via deze informatie kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Omschrijf uw woning. Denk aan leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook welke andere systemen aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt binnen een paar dagen een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Sint-Maartensdijk (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle modellen die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €650 tot €1625. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Sint-Maartensdijk

 • SolarTech International B.V. (MEP-L6 HT200), vermogen 642 [KW], €437 subsidie.
 • Zonneboilerpro (ZBPR 500 ltr – 3x SHC 15), vermogen 3467 [KW], €2358 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus VFK140/2D+ VMS8D + VIHSI 150/4B), vermogen 1450 [KW], €986 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Tholen een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.tholen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Sint-Maartensdijk aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Sint-Maartensdijk!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!