Zonneboiler Sint Philipsland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Sint Philipsland? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem komt tot stand door twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door de zonneboiler-vergelijker doorzoek jij praktische adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Sint Philipsland.

zonneboiler systeem installeren in 4675

 • Een zonneboiler is een populaire manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1200.
 • Een doorsnee gezin in Tholen stookt 1310 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 19%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €50 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteTholen
Postcode4675
Netnummer0167 (+31167)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Een zonneboiler installateur in Sint Philipsland vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening komt voort uit gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Sint Philipsland! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Tholen. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met eerlijke installatiebedrijven uit jouw provincie. In onderstaande box vind jij verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook reviews en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens Sterkin, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Door middel van het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit product is geschikt voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Dit product behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Zeker aantrekkelijk voor grote woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. dalende prijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Sint Philipsland. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook moet je rekening houden met het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Sint Philipsland fluctueren tussen de €2750 en €3050, inclusief plaatsing. Dit systeem hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor warm water, en de kosten van het installatiebedrijf. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees jij voor velerlei gevallen de totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €170 per jaar (gasprijzen april 2024). De gasprijs stijgt, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatCollectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.650€40
100 liter2€2.950 – €3.125€75
200 liter2€3.275 – €3.925€140
300 liter3€4.550 – €5.200€185
zonneboiler-kopen-sint-philipsland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee weten we naar wie de betreffende informatie toegezonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel elektra + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van deze informatie kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Van belang zijn leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. U krijgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Sint Philipsland (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming werd in 2017 verder verruimd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle installaties die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €875 tot €1650. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Sint Philipsland

 • SolarTech International B.V. (MEP-M4 GBS115), vermogen 293 [KW], €199 subsidie.
 • Solarico/Euroterm (1x(UniQube SQ-BPSW 310l) + 2x(UniPlate 2,5 SB)), vermogen 1804 [KW], €1227 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus VFK 155 H + VMS 8 + VIH S2 250/4 B), vermogen 1371 [KW], €932 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Tholen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.tholen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Sint Philipsland aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Sint Philipsland!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!