Zonneboiler De Heen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in De Heen? Via een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door twee onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker lees jij accurate adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in De Heen.

zonneboiler systeem installeren in 4655

 • Een zonneboiler is een interessante manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €800.
 • Een gemiddeld huishouden in Steenbergen gebruikt 1440 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 11%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €145 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSteenbergen
Postcode4655
Netnummer0167 (+31167)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een zonneboiler installateur in De Heen vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in De Heen! Via onze website check je probleemloos een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Steenbergen. Of check echteinstallateur.nl voor een database met erkende installatiebedrijven in de regio. In de volgende paragraaf ontdek je een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en relevante keurmerken. Denk aan KviNL, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat voor warm tapwater. Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. Dan hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem regelt jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Deze installatie wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan is de CV-brander nodig. Vooral relevant voor grotere huizen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in De Heen. Zo’n systeem is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor een voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In april 2024 zijn er voorbeelden met het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De kosten zonneboiler De Heen komen gemiddeld uit tussen €2525 en €3750, met monteren & installeren. Het product hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecollectors, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. Verderop ontdek je meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst check je voor diverse voorbeelden de kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €90 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.675€45
100 liter2€2.775 – €3.125€75
200 liter2€3.275 – €3.850€135
300 liter3€4.550 – €5.150€165
zonneboiler-kopen-de-heen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig weten we naar wie de benodigde info verzonden moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel stroom + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van deze informatie kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in De Heen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze werd jaren geleden extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle types op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €925 tot wel €1850. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in De Heen

 • LinkedSun (KISS Solar 2xHP30 + 500L), vermogen 2684 [KW], €1825 subsidie.
 • Solarico/Euroterm (1x(UniQube SQ-BPS 310l) + 2x(UniPlate 2,5 SB)), vermogen 1804 [KW], €1227 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus VFK 155 H + VMS 8 + VIH S1 150/4 B), vermogen 1220 [KW], €830 subsidie.

Buiten de subsidie van het RVOlevert de gemeente Steenbergen een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.steenbergen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte De Heen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet jou van een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in De Heen!

 • Warmtepomp: wint energie middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!