Zonneboiler Huijbergen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Huijbergen? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat uit 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van onze tool tref jij samengestelde details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Huijbergen.

zonneboiler systeem installeren in 4635

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3100.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1650.
 • Een gemiddelde woning in Woensdrecht gebruikt 1510 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 19%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €150 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4635
Netnummer0164 (+31164)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Huijbergen vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Huijbergen! Middels de zonneboiler-vergelijker vind je moeiteloos een goede installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Woensdrecht. Of check kvinl.nl waar je een database treft met erkende installatiebedrijven uit jullie streek. In de volgende paragraaf check je diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. In dit scenario springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product is er voor 2 zaken: heet water in huis en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie bevat o.a. een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal interessant voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Huijbergen. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De kosten zonneboiler Huijbergen schommelen tussen de €2600 en €3100, met installatie inclusief. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de specificaties van een warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Op onze website vind je een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk je voor verscheide voorbeeldsituaties de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €135 per jaar (gasprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.550€55
100 liter2€2.750 – €3.100€75
200 liter2€3.300 – €3.850€125
300 liter3€4.400 – €5.150€185
zonneboiler-kopen-huijbergen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zo weten we naar wie de productinfo verzonden kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel elektra + gas er in het huishouden gebruikt wordt. Via deze informatie kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. U ontvangt binnen een week een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Huijbergen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is recent verhoogd. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle artikelen die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €825 tot €1375. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Huijbergen

 • TechniQ Energy.com (TQE-300L-vw+tw-36HP), vermogen 1801 [KW], €1225 subsidie.
 • Navetto (WPB270/NERO6,4), vermogen 2326 [KW], €1582 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG400CS1ww1xPro24), vermogen 1982 [KW], €1348 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Woensdrecht soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.woensdrecht.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Huijbergen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Huijbergen!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie via de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!