Zonneboiler Kloosterzande

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Kloosterzande? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Het systeem wordt gevormd door 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij onze tool doorzoek jij toepasbare aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Kloosterzande.

zonneboiler systeem installeren in 4587

 • Een zonneboiler is een ideale manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3300.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1350.
 • Een doorsnee huishouden in Hulst verbruikt 1430 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €120 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4587
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Kloosterzande vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een goede zonneboiler installateur in Kloosterzande! Met behulp van deze website vind je probleemloos een goede installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Hulst. Of bezoek kvinl.nl voor informatie over professionele installatiebedrijven in de buurt. In onderstaande box check je belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens KviNL, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor warm water. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem is geschikt voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie behelst zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Bijzonder aantrekkelijk voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Door beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Kloosterzande. Dit apparaat is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag zijn er constructies met het buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Kloosterzande fluctueren tussen de €2550 en €4350, inclusief installeren. Deze duurzame installatie heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. De totaalprijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Verderop lees je een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees je voor meerdere voorbeeldsituaties de totaalprijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €125 per jaar (gasprijzen juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.525€40
100 liter2€2.825 – €3.075€75
200 liter2€3.300 – €4.000€140
300 liter3€4.400 – €5.150€180
zonneboiler-kopen-kloosterzande

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo is het helder naar wie de benodigde info verzonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel gas + elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van deze data kan het betreffende bedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt zo spoedig mogelijk een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Kloosterzande (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie is twee jaar geleden uitgebreid. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle merken die beschreven staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €850 tot €1375. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Kloosterzande

 • Techneco (Toros Vision Solar 210L/6,4), vermogen 2369 [KW], €1611 subsidie.
 • Navetto (WPB270/NERO1,6), vermogen 650 [KW], €442 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG500CS1ww1xPro24), vermogen 1995 [KW], €1357 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Hulst een groene lening of kleine subsidie. Zie www.gemeentehulst.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Kloosterzande aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Kloosterzande!

 • De warmtepomp: haalt energie uit o.a. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!