Zonneboiler Vogelwaarde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Vogelwaarde? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. deze website doorzoek je bruikbare raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Vogelwaarde.

zonneboiler systeem installeren in 4581

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3000.
 • Subsidies lopen op tot wel €1700.
 • Een doorsnee gezin in Hulst verbruikt 1430 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Oftewel, een forse besparing van wel €100 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4581
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Vogelwaarde vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Vogelwaarde! Via onze website vind je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Hulst. Of check de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met geschikte installatiebedrijven uit de buurt. Verderop check jij diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het product draagt zorg voor het warme water en de centrale verwarming. Deze duurzame installatie heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Voornamelijk een rendabele oplossing voor grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Vogelwaarde. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffervat t.b.v. verwarmd water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Vogelwaarde fluctueren tussen de €2725 en €4400, inclusief installeren. De installatie hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. De totaalprijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref je voor diverse situatiesde investering en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €120 per jaar (gasprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.650€70
100 liter2€2.875 – €3.175€105
200 liter2€3.150 – €3.800€135
300 liter3€4.600 – €5.200€175
zonneboiler-kopen-vogelwaarde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Dan weten wij ook naar wie de productinfo aangeleverd zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel stroom en gas het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van het verbruik kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke andere systemen in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. Jij krijgt snel een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Vogelwaarde (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze is recent verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle types die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €800 tot wel €1375. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Vogelwaarde

 • Techneco (Toros Vision Solar 210L/3,2), vermogen 1218 [KW], €828 subsidie.
 • HRsolar (Nero 4 / 300D combi), vermogen 2214 [KW], €1506 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG1000CS1ww2xPro24), vermogen 3548 [KW], €2413 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie hanteert de gemeente Hulst een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.gemeentehulst.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Vogelwaarde aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een aangenaam warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Vogelwaarde!

 • De warmtepomp: onttrekt energie via de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!