Zonneboiler Koewacht

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Koewacht? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door 2 onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een voorraadvat voor warm water. Geholpen door de zonneboiler-vergelijker check je actuele gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Koewacht.

zonneboiler systeem installeren in 4576

 • Een zonneboiler is een slimme manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €800.
 • Een gemiddeld huishouden in Terneuzen gebruikt 1300 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €125 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4576
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Koewacht vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Koewacht! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker vind je eenvoudig een goede installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Terneuzen. Of check echteinstallateur.nl waar je een database treft met ervaren installatiebedrijven in je omgeving. Hierna tref jij enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook referenties en relevante keurmerken. Je kunt denken aan VCA, KviNL, Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem voorziet in warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame systeem wordt gevormd door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment is de CV-brander nodig. Bijzonder relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Koewacht. Zo’n systeem is goed te combineren met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk moet je rekening houden met het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Koewacht fluctueren tussen de €2400 en €3150, met installatie. Dit duurzame systeem heeft een typische levensduur van om en nabij de 25 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door de hoeveelheid zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat voor warm water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor enkele mogelijkheden de kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is plus minus €120 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.525€65
100 liter2€2.950 – €3.025€75
200 liter2€3.275 – €3.900€145
300 liter3€4.400 – €5.300€185
zonneboiler-kopen-koewacht

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee weten we naar wie de productinfo verstuurd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit + gas er op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van deze gegevens kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Soort huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Wat belangrijk is zijn de grootte en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. Je ontvangt snel een complete offerte via een zonneboiler monteur in Koewacht (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden verbreed. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle systemen op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €950 tot wel €1025. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Koewacht

 • 123-Kaminofen (3CPC18 + FKS 600 A), vermogen 3588 [KW], €2440 subsidie.
 • HRsolar (Nero 4 / 200D combi), vermogen 2145 [KW], €1459 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG1000CS1ww2xPro18), vermogen 3244 [KW], €2206 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Terneuzen wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.terneuzen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Koewacht aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Koewacht!

 • Warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met o.a. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!