Zonneboiler Nieuw Namen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Nieuw Namen? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door twee toepassingen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Via onze tool lees jij bruikbare aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Nieuw Namen.

zonneboiler systeem installeren in 4568

 • Een zonneboiler is perfect om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1050.
 • Een gemiddeld gezin in Hulst stookt 1430 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 19%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €50 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4568
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Nieuw Namen vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Nieuw Namen! D.m.v. onze vergelijker vind je gemakkelijk een professionele installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Hulst. Of ga naar echteinstallateur.nl voor een schema met betrouwbare installatiebedrijven in de regio. In de volgende paragraaf achterhaal jij verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Zoals bijv. VCA, KviNL, Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water voorraad buffersysteem. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame product regelt heet water in huis en de verwarming van de woning. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Dan regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats toegepast door grote gezinnen met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Nieuw Namen. Dit systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er installaties met een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De actuele kosten zonneboiler Nieuw Namen zitten gemiddeld tussen €2750 en €3500, met installatie inclusief. Dit duurzame product heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De investering wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees jij een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna bekijk je voor verschillende mogelijkheden de aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €65 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudCollectorenGemiddelde kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.150 – €2.500€45
100 liter2€2.925 – €3.000€85
200 liter2€3.200 – €3.825€115
300 liter3€4.500 – €5.000€170
zonneboiler-kopen-nieuw-namen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de betreffende informatie toegezonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit & gas je op dit moment verbruikt. Door deze informatie kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Soort huis

  Beschrijf de woning. Denk aan woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. U ontvangt binnen een week een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Nieuw Namen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling is recent uitgebreid. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op RVO.nl download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle merken die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €450 tot wel €1575. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Nieuw Namen

 • Greenhill (sunwin 202), vermogen 1256 [KW], €854 subsidie.
 • Citrin Solar (WP SKS650+4xCS500), vermogen 334 [KW], €2271 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG300CS1ww2xPro24), vermogen 3471 [KW], €2360 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Hulst een groene lening of kleine subsidie. Check www.gemeentehulst.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Nieuw Namen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Nieuw Namen!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit bijv. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!