Zonneboiler Clinge

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Clinge? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie kent twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Dankzij onze vergelijker check je uitgebreide informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Clinge.

zonneboiler systeem installeren in 4567

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3200.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €900.
 • Een gemiddeld huishouden in Hulst verbruikt 1430 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 20%. Dit mondt uit in een leuke kostenbesparing van wel €100 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4567
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Clinge vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Clinge! Door middel van deze pagina check je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Hulst. Of klik door naar kvinl.nl voor een database met ervaren installateurs uit de buurt. Verderop bekijk jij enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Sterkin, KviNL, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door middel van het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gebruikt voor warm tapwater en verwarming (CV-installatie). Deze duurzame installatie houdt in: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk toepasbaar op grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Door dalende prijzen, RVO subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Clinge. Zo’n systeem is goed te combineren met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder heb je een plekje nodig voor een voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen een voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Clinge variëren tussen €2850 en €3100, met monteren & installeren. Dit product heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina lees je een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees jij voor verscheide voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat is +/- €65 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.525€40
100 liter2€2.850 – €3.050€105
200 liter2€3.175 – €3.850€140
300 liter3€4.550 – €5.400€160
zonneboiler-kopen-clinge

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo toegezonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel stroom en gas er verbruikt wordt. Door deze info kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Het betreft leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. U ontvangt binnen een week een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Clinge (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze is twee jaar geleden uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle merken die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies wisselen tussen de €750 tot wel €1025. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Clinge

 • Fortes Import B.V. (Aquaheat Solar 300), vermogen 1964 [KW], €1336 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum All-in One Pro+ 300), vermogen 1521 [KW], €1034 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG300CS1ww2xPro18), vermogen 3186 [KW], €2166 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Hulst een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.gemeentehulst.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Clinge aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Clinge!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!