Zonneboiler Heikant

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Heikant? Middels een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Geholpen door deze pagina vind je toepasbare gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Heikant.

zonneboiler systeem installeren in 4566

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4700.
 • De subsidies lopen op tot €1700.
 • Een alledaags huishouden in Hulst gebruikt 1430 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 10%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €85 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4566
Netnummer0114 (+31114)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Heikant vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Heikant! Door middel van onze tool vind je moeiteloos een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Hulst. Of benader de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met professionele installateurs in je omgeving. Onderstaand check je nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat voor heet water (buffervat). Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit systeem kan benut worden voor je watervoorziening en een warme woning. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Heikant. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er systemen met een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Heikant schommelen tussen de €2850 en €4000, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Verderop vind jij meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna vind je voor verscheide scenario’sde kostprijs en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €60 per jaar (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.700€45
100 liter2€2.825 – €3.025€75
200 liter2€3.275 – €3.850€110
300 liter3€4.450 – €5.100€185
zonneboiler-kopen-heikant

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het duidelijk naar wie de informatie aangeleverd kan worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel elektra + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels deze data kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld woonoppervlak en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. U ontvangt zeer binnenkort een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Heikant (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle apparaten die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €675 tot €1550. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Heikant

 • 2-improve energy (2IE Tap 150AXHE1wwPro12), vermogen 1114 [KW], €758 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum All-in One Pro+ 200), vermogen 1210 [KW], €823 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG300CS1ww1xPro24), vermogen 1981 [KW], €1347 subsidie.

In aanvulling op de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Hulst mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.gemeentehulst.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Heikant aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Heikant!

 • De warmtepomp: haalt warmte uit bijvoorbeeld de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!