Zonneboiler Westdorpe

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Westdorpe? Dankzij het zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem kent twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door gebruik te maken van deze pagina bekijk je praktische adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Westdorpe.

zonneboiler systeem installeren in 4554

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €850.
 • Een doorsnee gezin in Terneuzen verbruikt 1300 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 11%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €50 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4554
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Westdorpe vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Westdorpe! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl tref je moeiteloos een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Terneuzen. Of probeer de website Qbis.nl voor een database met goede installatiebedrijven in de regio. Onderstaand ontdek jij belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Controleer ook op referenties en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit systeem zorgt voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame systeem wordt gevormd door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment is de CV-brander nodig. Bovenal een rendabele oplossing voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Westdorpe. Dit systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop is er nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Momenteel zijn er constructies met een warm-water buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Westdorpe zitten gemiddeld tussen €2875 en €3300, met installatie. Het product heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. In het volgende kopje vind jij hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees jij voor verschillende mogelijkheden de aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat is +/- €125 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.700€45
100 liter2€2.775 – €3.100€90
200 liter2€3.125 – €3.850€135
300 liter3€4.450 – €5.350€190
zonneboiler-kopen-westdorpe

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de specificaties verzonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit en gas de woning per jaar verbruikt. Geholpen door deze informatie kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type woning

  Verstel details over uw huis. Denk aan woonoppervlak en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. U ontvangt zeer binnenkort een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Westdorpe (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Iedereen die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle merken die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies wisselen tussen de €600 tot €1800. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Westdorpe

 • Endusol (EnduFlexControl 1000/60), vermogen 2939 [KW], €1999 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum All-in One Duo 300), vermogen 1328 [KW], €903 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG200CS1ww1xPro24), vermogen 1954 [KW], €1329 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Terneuzen mogelijk nog een extra vergoeding. Ga naar www.terneuzen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Westdorpe aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In dat geval is zonneboiler + zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Westdorpe!

 • De warmtepomp: genereert energie uit o.a. bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!