Zonneboiler Zaamslag

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Zaamslag? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij onze vergelijker tref je bruikbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Zaamslag.

zonneboiler systeem installeren in 4543

 • Een zonneboiler is een ideale manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3100.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €850.
 • Een alledaags gezin in Terneuzen stookt 1300 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 18%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €120 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4543
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Zaamslag vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Zaamslag! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je probleemloos een goede installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Terneuzen. Of probeer echteinstallateur.nl voor een database met vakbekwame installateurs uit de gemeente. Hieronder achterhaal je een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op beoordelingen en eventuele keurmerken. Denk aan Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor warm water. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem zorgt voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Dit systeem wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Zaamslag. Zo’n systeem is goed te combineren met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Natuurlijk is er nog het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit ogenblik kan men ook kiezen voor het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Zaamslag fluctueren tussen de €2675 en €4300, inclusief installeren. Dit duurzame product heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, het volume van het voorraadvat, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna check je voor een paar omstandigheden de geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €65 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.550€55
100 liter2€2.800 – €3.075€95
200 liter2€3.225 – €3.800€145
300 liter3€4.400 – €5.000€150
zonneboiler-kopen-zaamslag

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo komen wij erachter naar wie de specificaties aangeleverd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel elektra en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Middels deze info kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Beschrijf uw huis. Je kunt denken aan de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. U krijgt binnen een paar dagen een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Zaamslag (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle apparaten die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €550 tot wel €1050. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Zaamslag

 • 12-Zonneboiler (200-TW+VW-24), vermogen 1160 [KW], €789 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum All-in One Budget 200), vermogen 865 [KW], €588 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG400CS1ww1xPro18), vermogen 1676 [KW], €1140 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Terneuzen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.terneuzen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Zaamslag aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Zaamslag!

 • Een warmtepomp: wint energie uit bijv. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!