Zonneboiler Spui

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Spui? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie kent twee zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker vind je veelzijdige toelichtingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Spui.

zonneboiler systeem installeren in 4539

 • Een zonneboiler is perfect om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3200.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €850.
 • Een gemiddeld gezin in Terneuzen gebruikt 1300 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 19%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €125 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4539
Netnummer0115 (+31115)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Spui vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Spui! Door middel van deze pagina ontdek je gemakkelijk een erkende installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Terneuzen. Of check de website Qbis.nl voor informatie over eerlijke installateurs uit jouw provincie. Hieronder bekijk je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Dit product wordt gevormd door een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis relevant voor grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families die veel warm water gebruiken. Door interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Spui. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er installaties met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Spui liggen tussen de €2625 en €3050, inclusief installeren. Deze milieuvriendelijke installatie hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met het type zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een royale subsidie. In het volgende kopje tref je meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna lees jij voor verschillende scenario’sde kostprijzen en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €75 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatCollectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.575€60
100 liter2€2.875 – €3.050€100
200 liter2€3.250 – €3.850€115
300 liter3€4.450 – €5.400€165
zonneboiler-kopen-spui

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo aangeleverd mag worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektra er op het adres wordt gebruikt. Met deze statistieken kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. Er volgt zeer binnenkort een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Spui (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming werd in 2017 uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle merken die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €450 tot wel €1325. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Spui

 • Hudge (HUDGE SUN SOLARPOWER SPA 58/1800 -30P B300LTR A), vermogen 1185 [KW], €806 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ PAWT 500 LE-2), vermogen 2356 [KW], €1602 subsidie.
 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 380-7,5m2), vermogen 2932 [KW], €2144 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Terneuzen mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.terneuzen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Spui aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Spui!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit bijv. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!