Zonneboiler Aardenburg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Aardenburg? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart plusminus de helft op je kosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gevormd door twee delen: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via deze pagina lees je omvangrijke informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Aardenburg.

zonneboiler systeem installeren in 4527

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3200.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1650.
 • Een alledaags gezin in Sluis verbruikt 1350 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €140 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4527
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Aardenburg vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Aardenburg! Geholpen door onze tool achterhaal je simpel en snel een vakbekwame installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Sluis. Of surf naar de website kvinl.nl waar je een database treft met eerlijke installateurs uit jouw provincie. Hieronder tref jij nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op recensies en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan VCA, KviNL, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het voorraadvat. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig is er de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze installatie draagt zorg voor het warme water en uiteraard centrale verwarming. Dit systeem wordt gevormd door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Aardenburg. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens heb je ruimte nodig voor het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Aardenburg vinden we terug ergens tussen de €2425 en €3700, inclusief plaatsing. Deze installatie heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van het voorraadvat voor warm water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna vind je hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor enkele gevallen de geschatte kosten en mogelijke besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €125 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.650€70
100 liter2€2.850 – €3.075€75
200 liter2€3.150 – €3.875€120
300 liter3€4.500 – €5.350€195
zonneboiler-kopen-aardenburg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier is het duidelijk naar wie de specificaties toegezonden moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om te weten hoeveel stroom & gas je op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze gegevens kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningtypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Van belang zijn woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. U krijgt binnen een week een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Aardenburg (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze is recent verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle types die worden genoemd zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €750 tot €1850. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Aardenburg

 • TWL Technology GmbH (CALORSOL FK200-3 + S300), vermogen 2425 [KW], €1649 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 800 CQP), vermogen 3781 [KW], €2571 subsidie.
 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 380-4,8m2), vermogen 1660 [KW], €1279 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Sluis een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.gemeentesluis.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Aardenburg aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor een (CV) warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Aardenburg!

 • De warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!