Zonneboiler Retranchement

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Retranchement? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gekenmerkt door twee aspecten: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Via zonneboilerrevolutie.nl ontdek je omvangrijke info over een zonneboiler kopen in Retranchement.

zonneboiler systeem installeren in 4525

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1300.
 • Een alledaags gezin in Sluis stookt 1350 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 16%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €65 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4525
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Retranchement vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Retranchement! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl vind je probleemloos een erkende installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Sluis. Of surf naar echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met geschikte installatiebedrijven uit de buurt. In de volgende paragraaf achterhaal jij een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook reviews en eventuele keurmerken. Bekijk eens Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels de leidingen gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie kan gebruikt worden voor je watervoorziening en een warme woning. Dit duurzame product houdt in: een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van lagere prijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Retranchement. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er oplossingen een warm-water buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De kosten zonneboiler Retranchement komen gemiddeld uit tussen €2725 en €4100, met installatie inclusief. De installatie hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Verderop ontdek jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees je voor enkele voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Een doorsnee gezin verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €135 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.525€45
100 liter2€2.850 – €3.000€105
200 liter2€3.200 – €3.925€120
300 liter3€4.525 – €5.200€190
zonneboiler-kopen-retranchement

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn adres en contactgegevens. Zo is het duidelijk naar wie de specificaties verstuurd zal worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel gas en elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van het energieverbruik kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan aantal kamers en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke andere systemen voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt z.s.m. een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Retranchement (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is recent verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle artikelen op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €600 tot €1525. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Retranchement

 • TWL Technology GmbH (CALORSOL FK200-2 + S200), vermogen 1408 [KW], €957 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 500 CQP), vermogen 2349 [KW], €1597 subsidie.
 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 200-4,8m2), vermogen 1610 [KW], €1245 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Sluis mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.gemeentesluis.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Retranchement aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een aangenaam warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Verder zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Retranchement!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte via de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!