Zonneboiler IJzendijke

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in IJzendijke? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product kent 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water voorraad buffersysteem. Geholpen door onze tool doorzoek jij veelzijdige info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in IJzendijke.

zonneboiler systeem installeren in 4522

 • Een zonneboiler is een populaire manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €750.
 • Een alledaags huishouden in Sluis stookt 1350 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 17%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €100 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4522
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in IJzendijke vergelijken

Het leeuwendeel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in IJzendijke! Met behulp van onze website vind je moeiteloos een geschikte installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Sluis. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met erkende installatiebedrijven in de buurt. Verderop tref je diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Via het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie regelt warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Deze duurzame installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker toegepast door grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huizen die veel warm water gebruiken. Vanwege dalende prijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in IJzendijke. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. In april 2024 zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De meest recente kosten zonneboiler IJzendijke fluctueren tussen de €2575 en €4300, waarbij installatie is inbegrepen. Het systeem hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, de capaciteit van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Verderop check je een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor verscheide situatiesde totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €70 per jaar (energieprijzen april 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.650€70
100 liter2€2.775 – €3.200€80
200 liter2€3.250 – €4.000€120
300 liter3€4.450 – €5.100€170
zonneboiler-kopen-ijzendijke

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd moet worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel stroom en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Aan de hand van deze info kan de installateur een goed advies geven.

 3. Beschrijf het huis

  Omschrijf uw woning. Bijvoorbeeld woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Relevant is ook het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Er volgt z.s.m. een heldere offerte van een zonneboiler monteur in IJzendijke (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is twee jaar geleden verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle types die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €725 tot €1075. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in IJzendijke

 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK30-2 + S500), vermogen 2415 [KW], €1642 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 1000 LE-2), vermogen 3442 [KW], €2341 subsidie.
 • ATAG (ALEC (Zonneboilercombi) 200-7,5m2), vermogen 3055 [KW], €2227 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Sluis wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bekijk www.gemeentesluis.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte IJzendijke aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de verwarming van de woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in IJzendijke!

 • Een warmtepomp: haalt energie via de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!