Zonneboiler Hoofdplaat

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Hoofdplaat? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Het product wordt opgebouwd door 2 delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van deze website vind jij handige toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Hoofdplaat.

zonneboiler systeem installeren in 4513

 • Een zonneboiler is een slimme manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4400.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1800.
 • Een doorsnee gezin in Sluis gebruikt 1350 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 17%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €125 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4513
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Hoofdplaat vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Hoofdplaat! Met behulp van deze website tref je snel een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Sluis. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met erkende installatiebedrijven in de buurt. Verderop vind je enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op klantervaringen en eventuele keurmerken. Bekijk eens Sterkin, KviNL, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Door middel van het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval is er de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit systeem is geschikt voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Het product bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Bijzonder eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Hoofdplaat. Deze oplossing is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder plaatsen ze ook het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er installaties met het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Hoofdplaat liggen tussen de €2650 en €3550, met installatie. Dit systeem heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Verderop lees je meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind jij voor verschillende situatiesde totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €75 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.500€40
100 liter2€2.925 – €3.175€75
200 liter2€3.250 – €4.000€110
300 liter3€4.475 – €5.250€155
zonneboiler-kopen-hoofdplaat

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Dan weten wij ook naar wie de benodigde info verstuurd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel gas + elektriciteit er verbruikt wordt. Aan de hand van het energieverbruik kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Bijvoorbeeld de inhoud en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. Er volgt binnen een week een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Hoofdplaat (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid is recent verder verruimd. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle modellen die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €725 tot €1600. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Hoofdplaat

 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-5 + KER800), vermogen 3114 [KW], €2118 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 300 LE-2), vermogen 1437 [KW], €977 subsidie.
 • ATAG (CBHotTop (CV-zonneboiler) 400-10m2), vermogen 3176 [KW], €2160 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Sluis soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.gemeentesluis.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Hoofdplaat aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en draagt zorg voor de verwarming van je huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Ook zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Hoofdplaat!

 • Een warmtepomp: haalt energie a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Toevoer restwarmte uit processen van een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!