Zonneboiler Oostburg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Oostburg? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bespaart plusminus de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door twee aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van deze website lees je omvangrijke informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Oostburg.

zonneboiler systeem installeren in 4501

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €900.
 • Een alledaags huishouden in Sluis verbruikt 1350 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 10%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €130 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteSluis
Postcode4501
Netnummer0117 (+31117)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2540 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een zonneboiler installateur in Oostburg vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Oostburg! Met behulp van onze website vind je verrassend eenvoudig een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Sluis. Of bezoek kvinl.nl voor informatie over competente installatiebedrijven in de regio. In de volgende paragraaf ontdek je verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Zoals bijv. Zonnekeur, VCA, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Via warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. De installatie zorgt voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Dit product heeft de volgende onderdelen: een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Voornamelijk interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens met een hoog warmwater-gebruik. Wegens lage winkelprijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Oostburg. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor warm water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Oostburg liggen tussen de €2500 en €4450, inclusief installeren. Dit systeem heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje lees je meer details.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk je voor een paar scenario’sde investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €115 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.350 – €2.650€60
100 liter2€2.825 – €3.125€85
200 liter2€3.275 – €3.925€125
300 liter3€4.450 – €5.200€190
zonneboiler-kopen-oostburg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan is het duidelijk naar wie de info verstuurd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel gas + stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Met deze statistieken kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Het betreft woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt z.s.m. een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Oostburg (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle types die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €875 tot €1275. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Oostburg

 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-3 + S500), vermogen 242 [KW], €1646 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 500 CQP), vermogen 1902 [KW], €1293 subsidie.
 • ATAG (CBHotTop (CV-zonneboiler) 200-5,0m2), vermogen 1784 [KW], €1213 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Sluis een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.gemeentesluis.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Oostburg aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de verwarming van de woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Oostburg!

 • Warmtepomp: genereert warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!