Zonneboiler Colijnsplaat

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Colijnsplaat? Dankzij het zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Aan de hand van onze vergelijker vind jij waardevolle aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Colijnsplaat.

zonneboiler systeem installeren in 4486

 • Een zonneboiler is een handige manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3300.
 • De subsidies lopen op tot €1450.
 • Een gemiddeld gezin in Noord-Beveland stookt 1260 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 16%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €125 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4486
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een zonneboiler installateur in Colijnsplaat vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Colijnsplaat! Door middel van deze pagina tref je simpel en snel een competente installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Noord-Beveland. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor een schema met vakbekwame installateurs in de regio. Hieronder achterhaal jij enkele adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en relevante keurmerken. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het leidingsysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie voorziet in je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame systeem bestaat uit zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Zeker eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Colijnsplaat. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit moment zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De meest recente kosten zonneboiler Colijnsplaat schommelen tussen de €2975 en €3700, met installatie. Dit product kan worden gebruik voor een periode van om en nabij de 25 jaar. Het tarief is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Op onze website bekijk jij meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor een variatie aan situatiesde aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €150 per jaar (gasprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudCollectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.000 – €2.625€60
100 liter2€2.750 – €3.000€95
200 liter2€3.150 – €3.800€145
300 liter3€4.450 – €5.300€155
zonneboiler-kopen-colijnsplaat

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de info toegezonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel gas + stroomer verbruikt wordt. Geholpen door het energieverbruik kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Vertel ook welke andere systemen voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Er volgt zo spoedig mogelijk een complete offerte via een zonneboiler monteur in Colijnsplaat (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling werd jaren geleden uitgebreid. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle systemen die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €850 tot wel €1025. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Colijnsplaat

 • Wolf (BSP W SL 1000 met 5xF3-1), vermogen 3303 [KW], €2246 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo PAWT 800 LE-2), vermogen 3704 [KW], €2519 subsidie.
 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 200-5,0m2), vermogen 1958 [KW], €1331 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Noord-Beveland wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.noord-beveland.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Colijnsplaat aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Colijnsplaat!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte via de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!