Zonneboiler Noord-Beveland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Noord-Beveland? Door middel van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Het product komt tot stand door twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water buffervat. Middels deze website lees jij samengestelde info over een zonneboiler kopen in Noord-Beveland.

zonneboiler systeem installeren in 4491

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3400.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1500.
 • Een alledaags gezin in Noord-Beveland gebruikt 1260 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Dit betekent een forse besparing van wel €120 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4491
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een zonneboiler installateur in Noord-Beveland vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Noord-Beveland! D.m.v. onze tool tref je moeiteloos een competente installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Noord-Beveland. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met betrouwbare installateurs uit de gemeente. Hieronder check jij een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om reviews en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Zonnekeur, KviNL, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Door het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op het buffervat. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze installatie kan gebruikt worden voor je watervoorziening en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat uit een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats relevant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Wegens lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Noord-Beveland. Dit systeem is goed te combineren met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop heb je ruimte nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Noord-Beveland liggen tussen de €2550 en €4500, met montage. Dit duurzame product hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een mooie subsidie. Verderop vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna vind je voor een paar scenario’sde geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €90 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.625€55
100 liter2€2.875 – €3.150€75
200 liter2€3.100 – €3.975€135
300 liter3€4.450 – €5.350€195
zonneboiler-kopen-noord-beveland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo toegezonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel elektra & gas je op dit moment verbruikt. Met behulp van deze gegevens kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Woningtypering

  Beschrijf uw huis. Denk aan aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke andere systemen in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt snel een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Noord-Beveland (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze is in 2017 extra gestimuleerd. Iedere consument die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle systemen op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen al gauw op van €525 tot €1150. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Noord-Beveland

 • Sonnenkraft (Compact E 200L 2x SCE202-M), vermogen 1370 [KW], €932 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 200 BSV), vermogen 1380 [KW], €938 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 1000L 2Wtw 4xVlakglas 9,36m²), vermogen 3194 [KW], €2172 subsidie.

Naast de landelijke subsidie biedt de gemeente Noord-Beveland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.noord-beveland.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Noord-Beveland aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor de verwarming van je huis (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Noord-Beveland!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit onder andere de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met o.a. plaatselijke bedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente