Zonneboiler Geersdijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Geersdijk? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Het systeem wordt gevormd door twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van deze pagina ontdek jij veelzijdige details aangaande een zonneboiler kopen in Geersdijk.

zonneboiler systeem installeren in 4494

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3100.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €850.
 • Een alledaags gezin in Noord-Beveland verbruikt 1260 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 20%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €50 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4494
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een zonneboiler installateur in Geersdijk vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Geersdijk! Dankzij onze tool tref je simpel en snel een professionele installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Noord-Beveland. Of klik door naar de website Qbis.nl voor een database met professionele installatiebedrijven uit de gemeente. Hieronder bekijk jij enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan Sterkin, Zonnekeur, KviNL, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie regelt je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke product houdt in: een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats toepasbaar op grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Vanwege lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Geersdijk. Deze setup werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk moet je rekening houden met een voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Hedendaags zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor heet water (buffervat) verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Geersdijk fluctueren tussen de €2825 en €3500, inclusief plaatsing. Het systeem gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. In het volgende kopje vind jij meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema lees je voor enkele omstandigheden de kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit komt neer op €130 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.675€40
100 liter2€2.800 – €3.025€75
200 liter2€3.175 – €3.900€115
300 liter3€4.525 – €5.250€165
zonneboiler-kopen-geersdijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de info aangeleverd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit & gas de woning per jaar verbruikt. Middels deze gegevens kan de expert een goed advies geven.

 3. Beschrijf het huis

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. U krijgt z.s.m. een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Geersdijk (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden verbreed. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) kan men een apparatenlijst vinden met beschikbare modellen. Alle merken die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €675 tot €1800. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Geersdijk

 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK20-2 + S300), vermogen 1434 [KW], €975 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro 300 BST), vermogen 1375 [KW], €935 subsidie.
 • ATAG (CBHotTop (CV-zonneboiler) 200-4,8m2), vermogen 1636 [KW], €1112 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Noord-Beveland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.noord-beveland.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Geersdijk aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Geersdijk!

 • De warmtepomp: genereert energie uit onder andere de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!