Zonneboiler Wissenkerke

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Wissenkerke? Door middel van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gevormd door twee zaken: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl vind jij omvangrijke details die helpen bij een zonneboiler kopen in Wissenkerke.

zonneboiler systeem installeren in 4491

 • Een zonneboiler is perfect om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1650.
 • Een gemiddelde woning in Noord-Beveland stookt 1260 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 17%. Concreet: een forse besparing van wel €120 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4491
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2550 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een zonneboiler installateur in Wissenkerke vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Wissenkerke! Middels onze vergelijker achterhaal je eenvoudig een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Noord-Beveland. Of surf naar kvinl.nl voor een database met erkende installateurs uit jouw provincie. Verderop achterhaal jij belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en certificering. Bijvoorbeeld VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het leidingsysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze duurzame installatie zorgt voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Deze installatie wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. lagere prijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Wissenkerke. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het buffervat voor warm tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Hedendaags kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Wissenkerke schommelen tussen de €2875 en €3250, waarbij installatie is inbegrepen. Dit systeem kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met het type zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop vind jij meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek je voor verschillende voorbeelden de geschatte prijs en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €135 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.400 – €2.625€70
100 liter2€2.950 – €3.000€85
200 liter2€3.300 – €3.800€125
300 liter3€4.425 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-wissenkerke

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo komen wij erachter naar wie verdere info verzonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas + elektriciteit de woning per jaar verbruikt. Geholpen door deze statistieken kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort huis

  Beschrijf de woning. Het betreft de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. Je krijgt zeer binnenkort een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Wissenkerke (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle installaties die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €925 tot wel €1600. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wissenkerke

 • TWL Technology GmbH (CALORSOL HLK30-2 + KER500), vermogen 2435 [KW], €1656 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo PAWT 1000 LE-2), vermogen 3875 [KW], €2635 subsidie.
 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 300-7,5m2), vermogen 3137 [KW], €2133 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Noord-Beveland een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.noord-beveland.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Wissenkerke aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Wissenkerke!

 • Warmtepomp: wint warmte a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!