Zonneboiler Wilhelminadorp

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Wilhelminadorp? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door twee onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van onze vergelijker lees jij actuele raadgeving over een zonneboiler kopen in Wilhelminadorp.

zonneboiler systeem installeren in 4475

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €750.
 • Een gemiddeld huishouden in Goes stookt 1190 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €145 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4475
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Een zonneboiler installateur in Wilhelminadorp vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Wilhelminadorp! Middels deze pagina tref je snel een geschikte installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Goes. Of probeer Qbis.nl voor een database met goede installateurs uit de buurt. In de volgende paragraaf check jij diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het modulaire systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het systeem regelt heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Bovenal toegepast door grote woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen met een grote vraag naar warm water. Omwille van lagere prijzen, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Wilhelminadorp. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Ook hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er oplossingen het voorraadvat voor heet water (buffervat) onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De meest recente kosten zonneboiler Wilhelminadorp schommelen tussen de €2675 en €3900, inclusief plaatsing. Dit product heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt check jij meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor verschillende scenario’sde totaalprijs en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat is +/- €165 op jaarbasis (gasprijs april 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.550€70
100 liter2€2.875 – €3.100€75
200 liter2€3.100 – €3.975€110
300 liter3€4.475 – €5.000€150
zonneboiler-kopen-wilhelminadorp

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de informatie aangeleverd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel gas + stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze statistieken kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort huis

  Verstel details over uw huis. Bijvoorbeeld de grootte en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. Jij krijgt zeer binnenkort een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Wilhelminadorp (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie is twee jaar geleden uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle types die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €700 tot €1725. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wilhelminadorp

 • Wolf (BSP 800 met 5xF3-1), vermogen 329 [KW], €2237 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 1000 CQP), vermogen 3848 [KW], €2617 subsidie.
 • ATAG (CBSolarII (standaard zonneboiler) 120-2,5m2), vermogen 1351 [KW], €919 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVObiedt de gemeente Goes een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.goes.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Wilhelminadorp aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Wilhelminadorp!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!