Zonneboiler Wolphaartsdijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Wolphaartsdijk? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. De installatie wordt opgebouwd door 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl vind jij uitgebreide info die helpen bij een zonneboiler kopen in Wolphaartsdijk.

zonneboiler systeem installeren in 4470

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3400.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1100.
 • Een doorsnee gezin in Goes stookt 1190 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €90 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4470
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Een zonneboiler installateur in Wolphaartsdijk vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Wolphaartsdijk! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker achterhaal je snel een professionele installateur in jouw eigen regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Goes. Of ga naar echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met vakbekwame installatiebedrijven in je omgeving. Onderstaand check je verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en certificering. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan hebben we dan een naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. De installatie is er voor 2 zaken: warm tapwater en de verwarming van de woning. Het product houdt in: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Vooral aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Wolphaartsdijk. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder plaatsen ze ook het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er structuren met een warm-water voorraad buffersysteem geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Wolphaartsdijk vinden we terug ergens tussen de €2950 en €3100, met installatie inclusief. De installatie heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, de omvang vanhet buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een interessante subsidie. Hierna check je uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder bekijk je voor enkele scenario’sde kosten en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €110 per jaar (energieprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.525€60
100 liter2€2.750 – €3.025€75
200 liter2€3.175 – €3.950€110
300 liter3€4.550 – €5.200€175
zonneboiler-kopen-wolphaartsdijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor weten wij ook naar wie de betreffende informatie aangeleverd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel gas & stroomer verbruikt wordt. Aan de hand van deze info kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Soort huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. U ontvangt z.s.m. een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Wolphaartsdijk (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie is recent nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €575 tot €1000. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Wolphaartsdijk

 • Hetzonneboilerhuis (set 45 + HYG1K.400), vermogen 1847 [KW], €1256 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 300 BST), vermogen 1764 [KW], €1200 subsidie.
 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 200-5,0m²), vermogen 1953 [KW], €1328 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Goes wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.goes.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Wolphaartsdijk aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Wolphaartsdijk!

 • Een warmtepomp: haalt energie door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met bijv. een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!