Zonneboiler s-Heerenhoek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in s-Heerenhoek? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Het product wordt gevormd door twee toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Geholpen door onze tool check jij omvangrijke raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in s-Heerenhoek.

zonneboiler systeem installeren in 4453

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1850.
 • Een doorsnee gezin in Borsele verbruikt 1340 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €65 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4453
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een zonneboiler installateur in s-Heerenhoek vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in s-Heerenhoek! Middels onze tool bekijk je gemakkelijk een professionele installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Borsele. Of check de website Qbis.nl voor een schema met goede installatiebedrijven uit de gemeente. In de volgende paragraaf bekijk jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Solar Keymark, VCA, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product voorziet in je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Deze milieuvriendelijke installatie heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Vooral een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Door beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in s-Heerenhoek. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens heb je een plekje nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler s-Heerenhoek fluctueren tussen de €2525 en €3850, met installatie inclusief. Dit systeem kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal zonnecollectors, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Op onze website vind je een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema tref jij voor enkele gevallen de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €65 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.525€45
100 liter2€2.850 – €3.025€90
200 liter2€3.125 – €3.800€125
300 liter3€4.450 – €5.200€170
zonneboiler-kopen-s-heerenhoek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de info toegezonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is essentieel om te weten hoeveel gas & elektra er op het adres wordt gebruikt. Met deze gegevens kan de expert een beter voorstel doen.

 3. Type huis

  Wat voor soort huis heeft u. Het betreft woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt zeer binnenkort een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in s-Heerenhoek (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze is twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle systemen die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €975 tot wel €1350. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in s-Heerenhoek

 • Viessmann (3m2 SP2A – Vitocal 242-S), vermogen 1329 [KW], €904 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget PAWT 200-LE2), vermogen 1452 [KW], €987 subsidie.
 • ATAG (EcoNormII (standaard zonneboiler) 120-1,6m²), vermogen 837 [KW], €569 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling faciliteert de gemeente Borsele een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.borsele.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte s-Heerenhoek aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in s-Heerenhoek!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit bijv. de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!