Zonneboiler Heinkenszand

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Heinkenszand? Dankzij het zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product komt tot stand door twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Middels de zonneboiler-vergelijker bekijk jij uitgebreide info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Heinkenszand.

zonneboiler systeem installeren in 4451

 • Een zonneboiler is een handige manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €850.
 • Een gemiddeld gezin in Borsele stookt 1340 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 16%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €150 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4451
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een zonneboiler installateur in Heinkenszand vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Heinkenszand! Door gebruik te maken van onze vergelijker achterhaal je snel een competente installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Borsele. Of benader de website kvinl.nl voor een database met betrouwbare installateurs in de regio. Bijgaand tref je belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan KviNL, VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. Als de zon niet schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze installatie kan benut worden voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis interessant voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor families die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Heinkenszand. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens hebben we nog het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De geschatte kosten zonneboiler Heinkenszand fluctueren tussen de €2850 en €3400, met installatie inclusief. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina vind je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref jij voor meerdere scenario’sde geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €120 op jaarbasis (gasprijs maart 2024). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.625€45
100 liter2€2.800 – €3.175€90
200 liter2€3.300 – €3.850€115
300 liter3€4.600 – €5.000€190
zonneboiler-kopen-heinkenszand

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig komen wij erachter naar wie de informatie verzonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektra & gas er op het adres wordt gebruikt. Middels deze statistieken kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook welke andere systemen in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. U ontvangt z.s.m. een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Heinkenszand (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle producten die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €875 tot wel €1700. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Heinkenszand

 • Viessmann (5m2 SV2F – Vitocal 343-G), vermogen 1717 [KW], €1168 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 800 CQP), vermogen 3017 [KW], €2052 subsidie.
 • Solesta BV (Silverline 30V), vermogen 1416 [KW], €963 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Borsele een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.borsele.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Heinkenszand aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Heinkenszand!

 • Warmtepomp: onttrekt energie door gebruik te maken van de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!