Zonneboiler Driewegen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Driewegen? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt circa de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat in de basis uit 2 delen: de zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij onze tool lees je veelzijdige informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Driewegen.

zonneboiler systeem installeren in 4438

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3100.
 • De subsidies lopen op tot €1800.
 • Een standaard woning in Borsele gebruikt 1340 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 20%. Concreet: een interessante besparing van +/- €55 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4438
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een zonneboiler installateur in Driewegen vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Driewegen! Met behulp van deze pagina vind je simpel en snel een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Borsele. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor een schema met betrouwbare installatiebedrijven in je omgeving. Bijgaand bekijk jij verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan Sterkin, VCA, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame systeem kan gebruikt worden voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame product bestaat uit geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis toepasbaar op bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij lage winkelprijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Driewegen. Een zonneboiler is goed te combineren met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook heb je een plekje nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Momenteel kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Driewegen variëren tussen €2550 en €4000, met installatie. De installatie hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de omvang vaneen warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Hierna tref jij meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor een aantal omstandigheden de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €130 per jaar (gasprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.350 – €2.700€40
100 liter2€2.775 – €3.125€85
200 liter2€3.275 – €3.925€145
300 liter3€4.450 – €5.000€190
zonneboiler-kopen-driewegen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  We vragen om voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de benodigde info toegezonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om na te gaan hoeveel elektra & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze info kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan aantal kamers en de isolatiewaarden. Interessant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. Jij krijgt snel een complete offerte van een zonneboiler monteur in Driewegen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming is recentelijk verder verruimd. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle apparaten die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €850 tot €1250. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Driewegen

 • Ritter Paradigma (2x AQUA PLASMA 19/50 + EXPRESSO 800), vermogen 3241 [KW], €2204 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 1000 PAWT), vermogen 3958 [KW], €2691 subsidie.
 • HRsolar (HRS400/10,0), vermogen 3387 [KW], €2303 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Borsele soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.borsele.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Driewegen aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Driewegen!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte uit bijvoorbeeld ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!