Zonneboiler Hoedekenskerke

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Hoedekenskerke? Door middel van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. D.m.v. onze website doorzoek jij accurate raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Hoedekenskerke.

zonneboiler systeem installeren in 4433

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1500.
 • Een alledaags gezin in Borsele stookt 1340 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 14%. Dat komt overeen met interessante besparing van +/- €140 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4433
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een zonneboiler installateur in Hoedekenskerke vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een doorsnee energiecontract (prijs) wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Hoedekenskerke! Via onze vergelijker achterhaal je snel een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Borsele. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met erkende installatiebedrijven in je omgeving. Hierna achterhaal jij verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met reviews en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via de leidingen wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit systeem kan gebruikt worden voor je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er maar weinig zonlicht? Dan is de CV-brander nodig. Vooral toegepast door grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Hoedekenskerke. Deze oplossing is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder moet je rekening houden met het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Hedendaags kan men ook kiezen voor een voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Hoedekenskerke liggen tussen de €2925 en €4450, met monteren & installeren. Deze duurzame installatie gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. Het tarief wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref je hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema check je voor meerdere voorbeelden de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €110 per jaar (energieprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.650€60
100 liter2€2.850 – €3.150€90
200 liter2€3.175 – €3.900€125
300 liter3€4.400 – €5.350€180
zonneboiler-kopen-hoedekenskerke

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Zo weten we naar wie de specificaties aangeleverd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel stroom + gas er verbruikt wordt. Door deze gegevens kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Wat voor soort huis heeft u. Wat belangrijk is zijn leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. Er volgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Hoedekenskerke (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle producten die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €950 tot wel €1550. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Hoedekenskerke

 • Solvis (Solvis Fera 803 & Solvis Max 757), vermogen 3047 [KW], €2072 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 800 PAWT), vermogen 3705 [KW], €2519 subsidie.
 • HRsolar (HRS300D/6,4 Combi), vermogen 255 [KW], €1734 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau biedt de gemeente Borsele een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.borsele.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Hoedekenskerke aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Hoedekenskerke!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!