Zonneboiler Schore

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Schore? Dankzij het zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product kent 2 toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij deze website check jij veelzijdige toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Schore.

zonneboiler systeem installeren in 4423

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf warm water te produceren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4300.
 • Er geldt een subsidie tot wel €700.
 • Een alledaags gezin in Kapelle gebruikt 1320 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €130 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Postcode4423
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31320 M3
Stroomverbruik kWh2800 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Schore vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Schore! Middels onze vergelijker vind je verrassend eenvoudig een goede installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Kapelle. Of klik door naar de website kvinl.nl voor actuele overzichten met eerlijke installateurs in de regio. Hierna lees je enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Denk aan Sterkin, VCA, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie voorziet in warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Dit systeem houdt in: een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Bovenal relevant voor grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families die veel warm water gebruiken. Dankzij lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Schore. Een zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop plaatsen ze ook het voorraadvat voor heet water (buffervat). Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Schore liggen tussen de €2425 en €4050, met installatie inclusief. Dit duurzame product hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een royale subsidie. In het volgende kopje lees je meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema check je voor een variatie aan voorbeelden de kosten en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €130 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.700€55
100 liter2€2.750 – €3.050€95
200 liter2€3.225 – €3.800€130
300 liter3€4.425 – €5.100€185
zonneboiler-kopen-schore

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de benodigde info verstuurd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel gas & elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze statistieken kan de specialist inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf de woning. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Jij ontvangt z.s.m. een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Schore (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle modellen die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €775 tot €1325. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Schore

 • Solvis (Solvis Fera 653 & Solvis Max 757), vermogen 2845 [KW], €1935 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 1000 PAWT), vermogen 3726 [KW], €2534 subsidie.
 • HRsolar (HRS200/5,0), vermogen 1958 [KW], €1331 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOhanteert de gemeente Kapelle mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.kapelle.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Schore aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Schore!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de directe omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!