Zonneboiler Kapelle

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Kapelle? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem wordt gevormd door 2 aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van onze vergelijker lees je uitgebreide informatie over een zonneboiler kopen in Kapelle.

zonneboiler systeem installeren in 4421

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3700.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1850.
 • Een gemiddeld gezin in Kapelle stookt 1320 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €85 per jaar.

ProvincieZeeland
GemeenteKapelle
Postcode4421
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31320 M3
Stroomverbruik kWh2800 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een zonneboiler installateur in Kapelle vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Kapelle! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker vind je probleemloos een vakbekwame installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket, een initiatief van de gemeente Kapelle. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor een database met ervaren installateurs in de buurt. In de volgende paragraaf vind jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. In de herfst en winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product zorgt voor je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). De installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats relevant voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Vanwege dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Kapelle. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard plaatsen ze ook het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er constructies met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De actuele kosten zonneboiler Kapelle liggen tussen de €2400 en €4200, waarbij installatie is inbegrepen. Het product hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna bekijk jij hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref je voor verscheide voorbeelden de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €170 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.650€65
100 liter2€2.750 – €3.000€75
200 liter2€3.250 – €3.900€140
300 liter3€4.425 – €5.250€190
zonneboiler-kopen-kapelle

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan is het duidelijk naar wie de informatie toegezonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om te weten hoeveel gas & elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Met deze info kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan leefruimte (m2) en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur het formulier. Jij krijgt binnen een week een complete offerte via een zonneboiler monteur in Kapelle (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze werd in 2017 verbreed. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle installaties die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €525 tot wel €1875. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Kapelle

 • Sonnenkraft (Compact E 500L 4x SkR 500), vermogen 3003 [KW], €2042 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 300 BSH), vermogen 1363 [KW], €927 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 1000L 2Wtw 3xVlakglas 7,02m²), vermogen 2929 [KW], €1992 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Kapelle wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.kapelle.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Kapelle aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Kapelle!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit o.a. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente