Zonneboiler Middelburg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Middelburg? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product komt tot stand door 2 delen: een zonnecollector op het dak en een warm-water buffervat. D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl check je waardevolle adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Middelburg.

zonneboiler systeem installeren in 4331

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €750.
 • Een gemiddeld gezin in Middelburg stookt 1170 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 17%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €55 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteMiddelburg
Postcode4331
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2430 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Een zonneboiler installateur in Middelburg vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Middelburg! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker vind je snel een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Middelburg. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met ervaren installatiebedrijven uit de buurt. In onderstaande box check je enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook referenties en eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar is de werking niet optimaal. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het systeem is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en uiteraard centrale verwarming. Dit product houdt in: zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door o.a. interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Middelburg. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er systemen met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Middelburg vinden we terug ergens tussen de €2975 en €3650, waarbij installatie is inbegrepen. Deze installatie heeft een typische levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de capaciteit van een warm-water buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een aantrekkelijke subsidie. Verderop ontdek jij meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna ontdek je voor velerlei voorbeelden de kostprijs en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €90 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.625€55
100 liter2€2.825 – €3.050€75
200 liter2€3.300 – €3.875€115
300 liter3€4.475 – €5.150€180
zonneboiler-kopen-middelburg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Daarmee is het helder naar wie de productinfo verstuurd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel elektra & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met deze gegevens kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huisomschrijving

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan woonoppervlakte in m2 en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt binnen een week een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Middelburg (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is twee jaar geleden verhoogd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle modellen die beschreven staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €425 tot €1900. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Middelburg

 • Sonnenkraft (Compact E 200L 1x SCE202-M), vermogen 870 [KW], €592 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Budget 150 BSV), vermogen 838 [KW], €570 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 1000L 2Wtw 3xVacuumbuis 7,02m²), vermogen 2146 [KW], €1459 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Middelburg mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.middelburg.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Middelburg aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Middelburg!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit bijvoorbeeld bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!



Alle plaatsen in deze gemeente