Zonneboiler Zederik

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Zederik? Geholpen door een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. De installatie komt tot stand door 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door onze vergelijker bekijk je bruikbare raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Zederik.

zonneboiler systeem installeren in 4245

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf warm water te produceren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1100.
 • Een doorsnee gezin in Zederik verbruikt 1490 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 16%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €105 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcode4245
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Zederik vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een goede zonneboiler installateur in Zederik! Middels onze website achterhaal je snel een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Zederik. Of bezoek de website kvinl.nl waar je een database treft met goede installatiebedrijven uit de buurt. Onderstaand tref jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na referenties en certificering. Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit product is geschikt voor heet water in huis en een warme woning. Dit duurzame systeem wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan is de CV-brander nodig. Zeker toegepast door grote gezinnen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en lagere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Zederik. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook is er nog het voorraadvat voor warm water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Hedendaags zijn er systemen met een warm-water buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Zederik liggen tussen de €2425 en €3000, waarbij installatie is inbegrepen. Het systeem heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl lees jij hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder bekijk je voor diverse voorbeeldsituaties de geschatte kosten en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €90 per jaar (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatCollectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.525€70
100 liter2€2.900 – €3.050€100
200 liter2€3.300 – €3.900€115
300 liter3€4.425 – €5.150€185
zonneboiler-kopen-zederik

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het duidelijk naar wie de betreffende informatie verstuurd moet worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel gas + stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze statistieken kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Specificeer type woning. Je kunt denken aan de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. Er volgt zeer binnenkort een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Zederik (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is recentelijk uitgebreid. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle types op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €925 tot €1750. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Zederik

 • Van Waveren (Zonneboiler 3x 30 buizen 400L WW+CV), vermogen 3481 [KW], €2367 subsidie.
 • Navetto (WPB270/HPC7,5), vermogen 2877 [KW], €1956 subsidie.
 • TechniQ-Energy (300 liter voor verwarming en tapwater met 2×18 heatpipes – C), vermogen 2606 [KW], €1772 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Zederik mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.zederik.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Zederik aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de verwarming van de woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Deze elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Zederik!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente