Zonneboiler Hei- en Boeicop

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Hei- en Boeicop? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Deze duurzame installatie wordt gevormd door 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. D.m.v. onze vergelijker tref je samengestelde informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Hei- en Boeicop.

zonneboiler systeem installeren in 4126

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3000.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1050.
 • Een gemiddeld gezin in Zederik stookt 1490 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Dit betekent een forse besparing van wel €110 op jaarbasis.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Postcode4126
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Hei- en Boeicop vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een erkende zonneboiler installateur in Hei- en Boeicop! Middels onze tool check je probleemloos een professionele installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Zederik. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor lijstjes met geschikte installatiebedrijven uit de buurt. Bijgaand achterhaal je diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na reviews en certificaten en keurmerken. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. In de winter wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze installatie is geschikt voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name toegepast door grotere huishoudens met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Hei- en Boeicop. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment zijn er systemen met het buffervat voor warm tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Hei- en Boeicop fluctueren tussen de €2575 en €3950, met montage. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Verderop bekijk jij hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder vind je voor een variatie aan situatiesde kosten en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €165 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.625€70
100 liter2€2.925 – €3.150€95
200 liter2€3.200 – €3.975€120
300 liter3€4.425 – €5.350€150
zonneboiler-kopen-hei--en-boeicop

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel gas + elektra er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van het energieverbruik kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningtypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Van belang zijn de inhoud en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op de versturen-knop. U ontvangt binnen een week een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Hei- en Boeicop (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit is twee jaar geleden verder verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle producten die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €600 tot wel €1400. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hei- en Boeicop

 • Termicol (T2IA1/200S), vermogen 992 [KW], €675 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (1,595×3,075m indaksysteem), vermogen 1986 [KW], €1350 subsidie.
 • Cosmo (SolarPakket CFK252 3/300SB), vermogen 2986 [KW], €2030 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Zederik mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.zederik.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Hei- en Boeicop aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In dat geval is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de verwarming van de woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Hei- en Boeicop!

 • Warmtepomp: wint warmte uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!