Zonneboiler Zijderveld

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Zijderveld? Via een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product wordt gevormd door twee delen: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Met behulp van deze website lees je uitgebreide raadgeving aangaande een zonneboiler kopen in Zijderveld.

zonneboiler systeem installeren in 4122

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4900.
 • Subsidies lopen op tot wel €1800.
 • Een doorsnee huishouden in Vianen gebruikt 1330 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 12%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €75 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Postcode4122
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Zijderveld vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Zijderveld! Dankzij onze website vind je probleemloos een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Vianen. Of bezoek kvinl.nl voor een schema met vakbekwame installatiebedrijven uit de buurt. Bijgaand lees jij verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. Het product zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Dit product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment vult de CV-brander het gat op. Vooral een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten die veel warm water gebruiken. Wegens lage winkelprijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Zijderveld. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze krachtige collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel kan men ook kiezen voor het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De kosten zonneboiler Zijderveld fluctueren tussen de €2900 en €3300, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees je voor verschillende situatiesde totaalprijs en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €120 per jaar (gasprijzen juni 2024). De prijs voor gas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.600€50
100 liter2€2.775 – €3.150€75
200 liter2€3.275 – €3.800€120
300 liter3€4.425 – €5.050€185
zonneboiler-kopen-zijderveld

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Zo weten wij ook naar wie de benodigde info verzonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel elektra & gas de woning per jaar verbruikt. Middels deze informatie kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Beschrijf uw huis. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en de staat van de isolatie. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en klik op versturen. Er volgt zeer binnenkort een complete offerte van een zonneboiler monteur in Zijderveld (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is in 2017 verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Op de site van RVO treft u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle apparaten die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €625 tot €1550. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Zijderveld

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 4-400), vermogen 2789 [KW], €1897 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (1,135×5,095m indaksysteem), vermogen 2891 [KW], €1966 subsidie.
 • Solar Vision (VHC-5824), vermogen 1505 [KW], €1023 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Vianen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.vianen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Zijderveld aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Zijderveld!

 • Warmtepomp: ontneemt energie a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door o.a. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!