Zonneboiler Vianen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Vianen? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie bestaat in de basis uit twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via zonneboilerrevolutie.nl lees je actuele aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Vianen.

zonneboiler systeem installeren in 4131

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4200.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1000.
 • Een gemiddeld huishouden in Vianen verbruikt 1330 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €115 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Postcode4131
Netnummer0347 (+31347)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Vianen vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Vianen! Aan de hand van onze tool vind je gemakkelijk een professionele installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Vianen. Of bezoek Qbis.nl of Kvinl.nl voor informatie over betrouwbare installatiebedrijven uit de gemeente. Bijgaand bekijk jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en certificering. Onder andere Zonnekeur, KviNL, VCA, Sterkin, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie bevat o.a. zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten vult de CV-brander het gat op. In de basis toegepast door bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens lage aanschafprijzen, overheidssubsidie, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Vianen. De (zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast moet er ruimte zijn voor een voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Vianen komen gemiddeld uit tussen €2950 en €3700, inclusief plaatsing. Dit systeem heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Op deze pagina vind jij meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema lees je voor een variatie aan voorbeelden de geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €70 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.625€70
100 liter2€2.825 – €3.125€85
200 liter2€3.275 – €3.925€115
300 liter3€4.600 – €5.000€195
zonneboiler-kopen-vianen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie de info toegezonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel elektra & gas het huis per jaar nodig heeft. Op basis van deze info kan de installateur een goed advies geven.

 3. Woningomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Het betreft woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Je ontvangt binnen een paar dagen een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Vianen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden verhoogd. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle apparaten die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €725 tot €1200. Let op de volgende regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Vianen

 • Cosmo (Solarpakket 4/251/600), vermogen 3006 [KW], €2044 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 150 PAWT), vermogen 1029 [KW], €700 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 400L 2Wtw 4xVlakglas 9,36m²), vermogen 3026 [KW], €2058 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Vianen mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.vianen.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Vianen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Vianen!

 • De warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente