Zonneboiler Ossenwaard

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Ossenwaard? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door 2 zaken: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Met behulp van onze tool tref jij omvangrijke aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Ossenwaard.

zonneboiler systeem installeren in 3989

 • Een zonneboiler is perfect om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4600.
 • De subsidies lopen op tot €900.
 • Een alledaags gezin in Vianen gebruikt 1330 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €50 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Postcode3989
Netnummer0347 (+31347)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een zonneboiler installateur in Ossenwaard vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Ossenwaard! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl check je probleemloos een erkende installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Vianen. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor een database met competente installatiebedrijven uit de gemeente. Bijgaand bekijk je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en certificaten en keurmerken. Bijvoorbeeld KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke systeem bevat o.a. een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Bijzonder toepasbaar op grotere huizen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege scherpe prijzen, RVO subsidie, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Ossenwaard. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard heb je een plekje nodig voor een voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In juni 2024 zijn er oplossingen een warm-water buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Ossenwaard zitten gemiddeld tussen €2850 en €3100, met installatie inclusief. Het product heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop bekijk jij meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder tref jij voor velerlei situatiesde aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €130 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.625€65
100 liter2€2.750 – €3.100€85
200 liter2€3.175 – €3.850€145
300 liter3€4.525 – €5.300€190
zonneboiler-kopen-ossenwaard

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We vragen om naam, adres + contactgegevens. Hierdoor is het duidelijk naar wie de informatie verstuurd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel gas & stroomje op dit moment verbruikt. Geholpen door deze gegevens kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Wat belangrijk is zijn de omvang en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. Er volgt snel een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Ossenwaard (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze werd in 2017 extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle producten die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €975 tot wel €1675. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Ossenwaard

 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 200-24), vermogen 1816 [KW], €1235 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 2,5m²-HSP1 300A+), vermogen 1499 [KW], €1019 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 500L 2Wtw 3xVlakglas 7,02m²), vermogen 2844 [KW], €1934 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Vianen een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.vianen.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Ossenwaard aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Ossenwaard!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit bijv. de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte in samenwerking met plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!